Българският тенисист Григор Димитров заяви, че се наслаждава на тениса и не мисли за отказване от спорта в скоро време след победата в Шанхай срещу белгиеца Зизу Бергс с 6:3, 3:6, 6:2 в юбилейното си участие номер 100 на турнири от сериите "Мастърс".

"Забавно е, 100 са много, това са много турнири "Мастърс". Всичко, което се случва по пътя ми сега, носи само ползи. Едно от основните неща, които научих през годините, е да ценя това, което правя. Когато погледнете назад и се замислите за това, това ви удря по забавен и добър начин. И изведнъж виждаш миналото като твърде далечно, така че се опитвам да не мисля за него твърде много, особено сега, когато съм тук. Ясно го осъзнавам, но не се опитвам да гоня цифри или да постигна нещо в този смисъл. По-скоро каквото и да се случи, това е бонус за мен в този момент, имайки предвид всичко, през което съм минал на и извън корта.

Имам още много тенис пред мен. Става въпрос за това как се справям с това и как се поставям в позиция да се наслаждавам на всеки момент, когато изляза да играя и да не мисля твърде много за резултата. Много е трудно, особено когато играеш много добре и си в топ 10, а искаш още, но трябва търпение или постоянство“, каза Димитров на пресконференция.

Димитров дебютира на Мастърс турнири в основната схема в Маями през 2011 година.

БТА