Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби двубоя си срещу Ник Кирьос с 4:6, 2:6 от турнира Kooyong Classic. Това беше и последната проверка на хасковлията преди старта на турнира от Големия шлем Australian Open. 

Българинът е поставен под номер 17 в основната схема и по-късно днес ще научи своя съперник.

Григор започна убедително и със силен и точен сервис, но след средата на първия сет тонуса в играта му падна и Кирьос заслужено стигна до успех.

БГНЕС
27 снимки

Това беше и втори успех на австралиеца срещу българина в пет мача помежду им.

В началото на двубоя всеки от двамата тенисисти печелеше без особени затруднения своето подаване. Резултатът стана 4:4, като нито един от двамата не получи нито една възможност за пробив. Григор загуби първите три точки при совето подаване и се стигна до 0:40. 

Българинът спаси първите две възможности за пробив, но след това при 30:40 той не успя да вкара първия си сервис и Кириос се възползва от това – проби и поведе. Представителят на домакините спечели лесно своето подаване, с което и първия сет с 6:4.

Във втория сет още в третия гейм Кириос стигна до шанс да пробие и веднага се възползва от него. Димитров получи три възможности за пробив в подаването на съперника си, но австралиецът се измъкна от трудната ситуация и в крайна сметка взе гейма.

Последва нов слаб сервис-гейм за Димитров и пробив на 0, което предупредели изхода. Кириос взе и своето подаване, за да поведе с 5:1. Григор взе подаването си, но веднага след това Кириос стори същото, с което спечели сета с 6:2, а с това и мача.

В първия мач от този турнир Димитров победи Чорич.