№3 в света! Именно това ще бъде позицията на Григор Димитров поне до края на 2017 година. И както бе казано къде на шега, къде на сериозно, трябва да си броим Григор за №1, защото двамата пред него Роджър Федерер и Рафа Надал са от друга планета.

Но какво значи да си №3 в може би най-конкурентния и най-популярен индивидуален спорт в света? Разбира се, надяваме се в скоро време да говорим за още по-предно класиране, но най-вероятно ще трябва да минат доста години докато осъзнаем размерите на това постижение. Трофеят в Лондон на практика е от петия турнир по значимост в мъжкия тенис! Оттук насетне целта може да е само една - титла от Големия шлем. А дали това ще стане факт, зависи само от това страхотно българско момче, което ни накара за пореден път да тръпнем и да се вълнуваме с него.

И като стана дума за положителни спортни емоции - хора, радвайте се както и когато си искате! Защото емоцията, която спортът носи, е толкова истинска и хубава, че мога да я сравня само с много специални лични моменти. Пък нека сме ниско интелигентни според някои "капацитети". Те просто никога няма да разберат това красиво чувство, което носи радостта от победата. И никога няма да разберат, че с изявите си Григор Димитров прави за страната ни повече, отколкото всички реклами по световните телевизионни канали не могат да направят.

А освен да гледаме и да се радваме на Григор, защо и да не вземем пример от него? Той може и да е голям талант, но сам се убеди, че само с талант нищо не се постига. Успехите му са свързани с много, много труд, адски много труд!

Защото на повърхността са само победите, тлъстите наградни фондове и лъскавите приятелки. Но зад блясъка стоят много усилия на Григор и на всички хора около него, много лишения от ранна детска възраст и много пот на корта.

Григор пред CNN: Тази победа значи много за България, гордея се с родината

"Аз съм напълно отдаден. Тази година свърших доста работа. Жертвах някои дни, в които можех да си почина, или да отида на някоя малка ваканция тук-там. Сега това се отплаща" - това каза световният №3 след триумфа в Лондон. И като че ли в тези думи се крие огромното му желание за успех.

А вие кога сте се влагали така в работата си? В личния живот и във всичко друго, с което се занимавате? Да, сигурно не работите нещо толкова вълнуващо като Григор, сигурно не получавате парите, които той получава, но какво от това? Давайте цялата си енергия, влагайте се и рано или късно резултатите ще дойдат. Ако не вярвате, попитайте момчето, което преди да спи в лъскавите хотели, спеше на места, които и "мишките избягват", както споделя Мария Шарапова в своята автобиография.

Така че нека Григор служи за вдъхновение на всеки от нас. Защото ако даваме във всичко поне част от това, което той дава на корта, уверявам ви, че България ще бъде едно по-добро място, а всички ние едни по-щастливи хора.

Григориада в Лондон 2017

Откровеният Гришо: За нуждата от провала и умората

Никол прелива от любов и гордост, кара X-Factor да поздрави Гришо

Поздрав от тръпнещото Хасково: ГригорД съм!

Анализ на Гришо-еуфорията в "Здравей, България"

Скокът на Гришо в акцентите на сезона според АТР

Официално: Най-големите легенди само са пред Гришо

Кортовете, на които Гришо проходи в тениса, ще носят името му

Цвети Пиронкова за Гришо: Историческо! Това е само началото!

С кои оръжия Григор отстреля Гофен за историческия успех?

Медиите в Белгия: Григор попари мечтите ни

Има ли шанс въобще някой да пребори Гришо?

И бразилец, минал през ЦСКА, се развълнува за Григор

Специално видео на АТР за триумфа на Григор Димитров

Григор и Никол заедно след големия успех

Гришо: Нямам думи!

Над 1 милион души гледаха на живо триумфа на Григор Димитров в Лондон

​Григор: Следващата цел е титла от Големия шлем