Цяло Хасково пращи от гордост заради Григор Димитров и успехите му. И като знак на признателност към най-известния си жител по света, кортовете на които е започнал пътя си в тениса, ще бъдат кръстени на негово име.

"Ще го обсъдим с комисията по спорта в Общинския съвет и вероятно ще влезе в заседанието ни", заяви пред "Здравей, България" по NOVA кметът на Хасково Добри Беливанов.

Това стана веднага след края на мача на Гришо с Давид Гофен. Той беше наблюдаван на въпросните кортове, където след 3-часово стискане на палци, се отпуши и еуфорията. Успехът обедини и двата тенис клуба в града, които го подкрепяха заедно и искрено се радваха.

"Най-после имаме шампиона на шампионите - нашият български и след още малко време бъдещият световен номер едно. Това, което той направи е да направи Хасково спортния град на България. Градът, който ще даде още много шампиони", коментираха присъстващите.

Сред публиката имаше огромен брой деца, които тренират в родния клуб на Гришо. Те бяха сред най-развълнуваните и щастливите от успеха му, разкривайки, че той е големият им любимец, тяхното вдъхновение и пример в спорта.