Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира днес след 13:00 часа участието си на турнира в Рим срещу представителя на домакините Джанлука Магер. Българинът показа оптимизъм за сезона на клей и отбеляза, че постепенно намира най-добрата си форма.
„Мисля, че съм по-добър с всеки изминал ден. Опитах се да се концентрирам върху други неща в периода, в който нямаше мачове. По-скоро се концентрирах върху тялото си и как мога да се възстановявам възможно най-бързо. Малките крачки са важни, въпреки че не си свикнал да живееш на толкова бавни обороти, трябва да се научиш“, заяви Димитров.
 
„На мен промяната от хард на клей ми харесва най-много, не е толкова натоварващо върху мускулите. Трябва да работиш върху няколко неща, трябват ти няколко дни, но извън това е много лека промяна. В последните години имах добри резултати на клей, влизайки в този турнир се концентрирам върху това да изградя отново моята игра, да получа необходимата увереност, за да мога да продължа да играя добър тенис. Знам, че мога да играя добре на клей, така че трябва да направя първата крачка.“
 
Димитров коментира и липсата на фенове по трибуните и отбеляза, че е по-лошо да се играе без фенове, но към момента този вариант е по-добър от това въобще да няма мачове.
 
"Странно е. Винаги ще има напрежение, мачът започва от 0:0. Дори като не ти се играе, като си уморен, феновете те вдигат, те ни правят това, което сме. Всички се чувстват много различно, но сме благодарни, че можем да се завърнем към тениса поне. За нас е страхотно, също и за хората, които ни гледат от вкъщи. 50% от нещо е повече от 100% от нищо.“

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.