Американската тенис асоциация (ЮСТА) все още се надява изданието през 2020 да започне по план на 31 август независимо от пандемията от коронавирус.

Тенис сезонът е преустановен до края на юли, като целите сезони на клей и трева бяха отменени. Уимбълдън бе отменен за първи път след Втората световна война, но Ролан Гарос бе изместен за септември-октомври. Появиха се значителни опасения, че Флъшинг Медоус също ще падне жертва на заразата, като Ню Йорк е най-засегнатият район в САЩ, където има регистрирани над 2 млн. случая и 115 000 починали.

Въпреки това, турнирните организатори възнамеряват да стартират навреме, като се надяват да обявят окончателното си решение съвсем скоро. „Следваме всяка една стъпка по процедурата за рестарт с надеждата, че може да обявим съвсем скоро, че Ю Ес Оупън ще се проведе на първоначалните дати. Надяваме се скоро да обявим окончателната съдба на надпреварата“, каза за ESPN директорът по комуникациите на ЮСТА Крис Уидмайър.

Появиха се спекулации, че всеки един от играчите ще разчита на само един от щаба си по време на целия турнир. Рафаел Надал и Новак Джокович вече обявиха, че са скептични относно плановете, а по-рано и световната номер 1 при жените Ашли Барти заяви, че ще бъде неподходящо да играе, докато продължават рисковете за здравето и безопасността на играчите.