Испанският тенисист Рафаел Надал засвидетелства категоричната си готовност да работи усърдно занапред и да се върне по-силен. Ел Матадор загуби финала на Откритото първенство на Австралия тежко от Новак Джокович, когото поздрави и отчете откровено, че е бил по-силен.

„Първото нещо, което трябва да направя, е да поздравя Новак. Той показа удивително ниво. Също така благодарности на хората, които ме подкрепят от началото на кариерата ми. Адмирации и за Федерацията по тенис на Австралия, която върши невероятна работа, за да съществува този турнир“, започна Рафа.

Надал никога не е падал така жестоко на финал от Шлема

„Финалът в Австралия не се състоя е най-добрия ми ден, но той е важен за мен. Преминах през много трудни моменти, от US Open не съм играл, така че имаше голяма стойност за мен. Само мога да благодаря на семейството и екипа ми. Без тях, нямаше да стигна до тук“, продължи Ел Матадор.

„Ще продължава да се боря, да работя, за да бъда най-добрият играч и да се стремя към трофеите на тези значими турнири. Понякога ме спират травмите, друг път солидни съперници като Новак. Но ще се върна по-силен и с по-хубави перспективи за бъдещето“, категоричен бе Надал.

Към Надал бе отправен въпрос, свързан с това дали би променил нещо в представянето си срещу Ноле, ако имаше тази възможност.

„Няма възможна тактика, когато този срещу теб е по-добър състезател и играе по този начин. Аз изпробвах всичките си прийоми. Дръпнах се по-назад, излязох по-напред, вкарах агресия. Ако трябва да се върна назад и Ноле играе по същия начин, почти нищо не бих променил“, откровено сподели испанецът.

Новак Джокович

източник: Gulliver/GettyImages

Запитан за невероятните фенове, които го приветстваха и окуражаваха в Мелбърн, Надал отвърна: „Трудно е да се опише връзката с тези привърженици. Мога само да им благодаря и да им кажа, че ще се видим скоро“.

Колкото до близките си планове, испанецът каза:

„Първо сега ще се върна в къщи и ще отпочина. След това ще продължа с календара си – Акапулко, Индиън Уелс. След това ще видим. Всичко зависи от това, което ще се случи и от моите усещания“.