Рафаел Надал коментира класирането си за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Испанецът елиминира Томаш Бердих, а след двубоя се върна на неприятния период с контузията през 2018 година. Надал обясни, че по време на възстановяването си, се е старал да върши прецизно работата си и да не губи присъствие на духа.

 „Знаех, че Бердих ще пресира. Той имаше своите шансове. Игра по-добре от това, което изглежда, с оглед резултата от първите два сета“, каза Надал.

„Когато бях контузен, не очаквах нищо. Вършех работата си всеки ден, стараех се да съм позитивен  и вярвах, че ще съм готов за тези мачове“, обясни Надал за неприятния период, през който е преминал.

На четвъртфиналите Надал ще се изправи срещу представителя на САЩ Франсис Тиафо, който елиминира Григор Димитров. Запитан какви са очакванията му за тази среща, испанецът обясни:

„Първо искам да се наспя хубаво днес, утре (бел.ред. – понеделник) да тренирам добре и да съм подготвен. За първи път ще се изправя срещу Тиафо. Той е много бърз и умее бързо да сменя посоката. Само трябва да се представя на ниво, ако искам да стигна финала“, категоричен бе Надал.