Световният номер 1 Новак Джокович изрази доста сериозни резерви относно провеждането на  US Open. Сърбинът изрази своите притеснения, че надпреварата от „Големия шлем“ може и да не се състои.

Според Джокович, в настоящата ситуация ще бъде трудно да се играе тенис, защото доста голяма част от играчите просто ще се страхуват да пътуват.

„Проведох няколко разговора с хора от ATP и дори самите те не знаят какви решения да вземат. Все още продължаваме да чакаме, едва ли на някого му е приятно, но това са фактите.  Също така, много мои колеги са доста притеснени от цялата ситуация и никой не знае какво ще се случи. Всеки иска да играе на US Open, но правилата, които се обмислят ми се струват прекалено строги. Това също може да откаже голяма част от тенисистите да пристигнат в Ню Йорк.", започна Ноле.

"Според новите правила, които се очаква скоро да станат официални се предвиждат тестове за коронавирус на всеки състезател, два или три пъти седмично, нещо, което аз не одобрявам. Другото, което се обсъжда и не се харесва на нас тенисистите е това, че най-вероятно ще имаме право да вземем само един човек със себе си, нещо, което ми се струва невъзможно. Всеки един спортист има нужда от своя треньор, от физиотерапефт, и разбира се от някой близък човек.  Имаме и фитнес треньори, които се грижат за нашата подготовка, и ако това се приеме, да можеш да вземеш само един човек с теб на всеки турнир, много голяма част от колегите ми просто няма да са съгласни". 

"Аз също не съм съгласен, както вече казах. Разбирам, че организаторите на US Open искат да проведат турнира на всяка цена, ако турнирът не се проведе си представяте за какви финансови загуби говорим. Тепърва ще следим развитието на нещата, но силно се надявам да се вземе най-разумното решение за всички“, заяви 17-кратният шампион от „Големия шлем“.