Новата българска звезда в ските Алебрт Попов даде специално интервю за предаването на NOVA – „На Кафе“, в което коментира какво е хобито му. Попов, които взе участие на стартовете в Банско, призна, че когато не е на ските, обича да се вижда с приятели, да променя средата и да кара сърф.

Алберт Попов за бързата слава и най-тежките моменти в кариерата

Попов обясни, че за съжаление има все по-малко време за това си любимо занимание, но все пак изрази надеждите си да успява да си „открадва“ по седмица или две за водни приключения.

„Бил съм малък, карахме, а треньорите ни засичаха времена. Борех се да бъда най-бърз, бях, но исках още по-бързи и по-бърз. Влюбен съм в състезателната форма на ските. Емоцията и тръпката да бия даденото време – това ме държи“, коментира как се е запалил Попов. 

„Със спортния дух и се раждаш, и се възпитава в годините. Може да се родиш с него, но да не го използваш както трябва. Аз се старая. Може би имам капка талант, но зад него се крие много труд. Мисля, че всичко е комплексно и просто се учим от най-добрите и искаме да ги стигнем“.

„Моите цели винаги са високи. Стремя се към първото място, но мисля и реалистично. За момента топ 10 резултат в слалома - видяхме, че е възможно. Дано имам още такива резултати, за да затвърдя тази форма. Гигантският слалом – целта бе топ 30, останах на 20 стотни, но има още няколко старта до края на сезона, така че може и тази цел да постигна“.

„По време на сезона няма много свободно време, но наистина се опитвам да почивам, виждам се с приятели, в различна среда от ските. Важно е да имаш и отчасти време за себе си. Да правиш нещо различно, за да може, когато се върнеш да си мотивиран и концентриран“.

„Имам хоби – сърф. Остава ми все по-малко време. Но се надявам да намирам по седмица-две време и за него“, сподели още Попов.