Новоизгрялата българска звезда в ските Алберт Попов даде обширно интервю за DIEMA SPORT навечерието на стартовете си в Банско. Състезателят ни разкри и подробности около личния си живот. Алберт Попов е обвързан и вече се опитва да ограничи телефоните и социалните мрежи.

„След успехите смених телефона си, не с цел да се покрия, а за да мога да си отпочивам. Готов за слава? Не бих казал, не го чувствам така, но и аз бях малко изненадан от някои резултати. Знаех, че мога да стигна до тук, просто трябваше да го покажа на състезание. Не ми тежат очакванията, дори аз си поставям по-високи очаквания. Свикнал съм от малък, сподели Алберт Попов.

„След катастрофата идеята беше просто да се кача на ските, не съм мислил за състезания. 4-5 месеца по-късно, когато се качих на ските, отново си представих моите цели и започнах да ги следвам. Бях в безсъзнание. Усещането е все едно си сънувал. Един лош сън, не съм имал болки. Идват само притесненията, дали ще мога да се кача на ските.”

„Най-големите ми опасения бяха за гърба, защото ако имаше нещо на гръбнака, можеше да е до там ски кариерата ми. Радвам се, че днес отново правя онова, което обичам. Ходих и на психиатър, все пак успях да се събера.”

„Осъзнах, че никой не е застрахован и само за 5 минути всеки може да промени живота си. Радвам се, че успях да се измъкна от тази ситуация. Имах страхотно детство. В ските има доста лишения, но съм свикнал от малък така. Не го усещам така, че все едно пропускам нещо.”

11 месеца зима. Това е годината на Алберт Попов, който понякога също си мисли за почивка: „После качвайки се на ските имаш много голямо желание. Имам време за личен живот. Имам много приятели извън ските. Много от тях са в Банско, но съм ги оставил настрана. Не мога да им обърна внимание сега. Имам си приятелка. Жените може би знаят, че съм зает.”