Френският алпийски скиор Адриен Тео, който е специалист в дисциплината спускане, се контузи много тежко на тренировка В Копър Маунтин (Колорадо, САЩ) и ще пропусне целия сезон.

След тежко падане с висока скорост 37-годишният скиор получи фрактури на левия лакът, десния пищял и десния глезен. Това стана само 10 дни преди старта на сезона в канадския курорт Лейк Луиз.

Тео веднага бе откаран в клиниката във Вейл, където бе опериран в нощта на понеделник срещу вторник, съобщава международната федерация по ски.

"Хирурзите във Вейл са много добри специалисти, Адриен е в добри ръце. Вече оперираха пищялната му кост, ще претърпи и втора операция на лакътя. Той изпрати снимка на момчетата, за да ги увери, че е добре, но всички сме потресени. Той правеше супер подготовка и сега тази контузия в сезона на Олимпийските игри", коментира директорът на френския мъжки отбор Давид Шастан.

Адриен Тео има три победи в спускането в състезания за Световната купа, както и бронзов медал в супер гигантския слалом на световното първенство в Бийвър Крийк през 2015 година. Той дълго време се опазваше от контузии, но в началото на 2020 година скъса кръстни връзки на дясното коляно.