Бившият юношески национал в класическата борба при 120-килограмовите Радослав Георгиев отново се сдоби с права да се състезава. Талантът вече е на подготовка с представителния ни тим на Белмекен, след като изтърпя наказание от 4 години заради употреба на допинг. Той сам обяви новината, публикувайки пост на Фейсбук.

"Скъпи приятели, днес е радостен за мен ден, тъй като изтече наложеното ми наказание, което в период на 4 години ме спираше да осъществя мечтите си. Искам да благодаря на семейството си, на приятелите си, на съотборниците си от националния отбор, които ме мотивираха и не ми позволиха да се откажа от това, което винаги съм мечтал и искал да бъда - борец", написа Радослав в социалната мрежа.

През 2015-а той даде положителна допинг проба за анаболи по време на европейското първенство за юноши в Истанбул, на което завърши на пето място. Пробата на българина е показала наличието на забранения стимулант метенолон, който е известен като по-мек анаболен стероид.

Георгиев бе сред големите таланти в класическия стил в тежка категория, като през 2014-а стана пети на световното за кадети в Словакия, съобщава вестник "Тема Спорт".