Комисия на Международната федерация по борба (UWW) ще инспектира готовността на София за домакинство на олимпийската квалификация, която е последна пресявка преди Игрите Токио 2020.

Схватките ще са в трите стила в „Арена Армеец“ от 30 април до 3 май, а комисията ще бъде водена от португалеца Педро Силва, член на Изпълнителния комитет на UWW.

За последно „Арена Армеец“ бе домакин на голямо първенство по борба през 2013 година, световното за юноши. А през 2012 посрещна и олимпийската квалификация за игрите в Лондон.

Инспекцията ще бъде по време на световното за кадети и кадетки, което започва от 29 юли и ще продължи до 4 август в „Арена Армеец“.

Схватките започват от 10,30 часа. Откриването е на 29 юли, понеделник, от 17,30 часа, като гост на шампионата ще бъде президентът Ненад Лалович (Сърбия), член на МОК.

На тепиха ще излязат над 650 състезатели от 53 държави. А най-големи надежди за титла се възлагат на Едмонд Назарян, двукратен европейски шампион и трети от мондиала през миналата година. От началото на сезона той се бори в нова категория - до 51 кг на класическия стил, която преди месец му донесе втора европейска титла на първенството във Фаенца (Италия).

Входът за зрителите е свободен.

След първенството София ще бъде домакин на международен лагер, с участието на 40 млади борци от 12 държави.