Новата спортна зала на Шумен бе официално открита от министър-председателя Бойко Борисов, който преряза лентата заедно с кмета на града Любомир Христов и олимпийският шампион по вдигане на тежести Янко Русев.

Съоръжението бе изградено за 18 месеца, а средствата от 8,5 млн. лева бяха отпуснати от държавния бюджет. 

"Арена Шумен" отговаря на всички стандарти и изисквания за провеждането на спортни състезания от национален и международен характер. Залата разполага с малко над 1500 седящи места, плюс ложи за вип гости. Осигурено е оборудване за баскетбол, хандбал, футбол на малки врати.

„Вярвам, че тази многофункционална спортна зала ще стане привлекателно място за провеждане на спортни и културни мероприятия, вярвам че шуменци ще станат свидетели на национални и световни рекорди в тази зала“, подчерта шуменският градоначалник Любомир Христов.

„Тук ще има и концерти, не само спортни състезание, ще има конгреси ще има симпозиуми, аз мисля че сами виждате, колко много неща се правят, това ви го обещах днес го има“, допълни Бойко Борисов.

Залата разполага и с паркоместа за 350 автомобила. "Арена Шумен" ще бъде стопанисвана от местната общинска администрация.