Доброто може да възтържествува в света и футболният терен е поредното доказателство за това.

Невероятната история на Джейк Олсън ще бъде вдъхновение за много хора в бъдеще, в това няма съмнение.

Олсън е сляп, но играе колежански футбол.

Той се появи на терена в мача на своя University of Southern California (USC) - Университета на Южна Калифорния срещу Западен Мичиган.

Три минути преди края на срещата, при 48:31 в полза на неговия тим, Олсън се появи на терена, за да изпълни един свободен удар. И се справи отлично!

Оказа се, че старши треньорът на USC Клей Хелтън е обмислял отдавна момента, като дори е говорил с колегата си от Западен Мичиган, за да го предупреди, че е възможно да пусне в игра Джейк.

Съдиите също били предупредени, а след като USC дръпнал напред в резултата, планът на треньора се задействал, за да сбъдне мечтата на младия си състезател.

Джейк губи зрението си на 12 години заради рядка форма на рак на очите. За първи път той става част от отбора на USC по американски футбол през 2009-та, когато треньорът тогава

Пит Каръл го кани да се запознае с играчите в съблекалнята и той става нещо като талисман на колежа. Семейството му поддържа връзка с футболния тим години наред, за да завърши всичко с приемането му в отбора и до днес - излизането на терена в официален мач.