Националният ансамбъл по художествена гимнастика проведе последната си тренировка преди старта на Световната купа в Арена Армеец София.

Грациите ни бяха в пълен състав по време на подиум заниманието.

Капитанът Михаела Маевска се включи на 100%, напълно възстановена след операцията на коляното, която претърпя преди около месец. Цветелина Стоянова, която е с лека травма, също е на линия за предстоящия старт.

Надпреварата ще се състои от 27 до 29 май.

Руският ансамбъл, който се счита за един от най-големите конкуренти на българския, също проведе своето занимание. Сборная обаче допусна грешки при изиграванията си.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева дойде в залата, за да поздрави момичетата и Ина Ананиева преди важното състезание. Това е последната изява на Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова пред родна публика. Грациите вече обявиха, че това е последният им сезон.

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева. Боряна Калейн, която трябваше да участва извън класирането, е получила контузия в глезена и няма да се състезава, но Ерика Зафирова, Симона Дянкова и Мадлен Радуканова ще се появят на килима.