Ветеранът в средна категория в ММА Гегард Мусаси използва максимално своите умения, за да оцелее срещу агресивния си опонент Александър Шлеменко и в крайна сметка спечели битката чрез единодушно съдийско решение в главното събитие на Bellator 185 в Ънкасвил, Кънектикът.

Това беше първият двубой на Мусаси от април, когато той победи Крис Уайдман с технически нокаут във втория рунд в UFC 210. Холандецът пренесе таланта си в клетката на Bellator, където се озова изправен срещу любимеца на феновете Шлеменко, бивш шампион, който даде всички от себе си по време на битката.

Битката започна доста динамично и още в началото тежък удар на Шлеменко попадна директно в лицето на Мусаси, което доведе и до подуването на дясното му око. Тази агресия принуди Мусаси да свали опонента си на земята и въпреки че не успя да стигне до захват за отказване, опонентът му също не успя да се възползва от щетите, които нанесе по-рано.

След лекарски преглед на подутото око, Мусаси беше свободен да се бие и във втория рунд, който пък беше доста сходен с първия. Холандецът се опитваше да свали Шлеменко на земята и в същото време се пазеше от опасните му удари. Холандецът в крайна сметка завърши рунда върху опонента си, което беше достатъчно, за да го задържи напред в листите на съдиите.

Тази преднина се оказа от огромно значение в третия рунд, който ясно беше спечелен от Шлеменко. Той заля опонента си от удари, избягвайки опитите му за тейкдаун. Това очевидно не беше по вкуса на Мусаси, но той успя да устои на финалните атаки и беше възнаграден от съдиите, като и тримата отсъдиха 29-28 в негова полза.

Това беше 43-та професионална победа на Мусаси, който влезе в клетката за 51-ви път. Сега той е в серия от шест поредни победи, която започна през септември 2015-та година. От друга страна, Шлеменко видя как към професионалния му рекорд се прибавя още едно поражение, но трябва да отбележим, че той все пак си остава впечатляващ: 56-10.