В резултат на скорошните обвинения срещу холивудският филмов продуцент Харви Уайнстийн в сексуални посегателства, социалните медии изригнаха в поток от коментари по тази тема. Това доведе до създаването на кампания #MeToo, където оцелелите от сексуални нападения жени да могат да разкрият други подобни случаи и да споделят своя негативен опит.

И не, светът на ММА не е имунизиран срещу такива инциденти.

Ветеранката и пионерка в света на смесените бойни изкуства Тара ЛаРоса заяви, че преди една от битките й, тя била подложена на задължителен преглед включващ "проверка на гърдите", ако откажела подобна интервенция, то тогава тя нямало да бъде допусната до Октагона за битка.

"Преди битката ми срещу Роксана Модафери в Масачузетс, докторът настояваше лично да ми направи "преглед на гърдите" като част от предварителния преглед за физическа подготовка. В никоя друга моя битка не ми е бил извършван преглед на гърдите. Когато протестирах срещу това, той каза, че мога да го оставя да си свърши работата или да ми забрани да се бия", заяви ЛаРоса.

В създалата се дискусия след неината публикация, ЛаРоса добави, че и нейната опонентка е била подложена на същата интервенция, което още повече разпали ситуацията, тъй като това потвърждава факта, че това не е самостоятелен случай.

"Бях ядосана в продължение на години. Случвали са ми се и по-лоши неща, но бях ядосана, защото той направи същото и с Роксана Модафери и Бог знае още с колко други момичета", добави ЛаРоса.

След което в дискусията се включи и самата Модафери, за да потвърди случилото се.

"Аз също спорех с него около 30 минути!!", заяви кратко, но ясно Модафери.

Този инцидент трябва да се е случил преди втората битка на ЛаРоса срещу Модафери на събитието "Moosin: God of Marial Arts", оглавявано от един от най-силните мъже на планетата Мариуш Пудзяновски и бившия шампион на UFC Тим Силвия. Това събитие се проведе в Уорчестър, Масачузетс през 2010-та година. След като тези факти за ясни, едва ли е толкова трудно да се разбере кой доктор е бил ангажиран за провеждането на тези "задължителни" прегледи.