В началото на сезон 2016 се появи чисто нов клуб - AirMax Racing - Благоевград, който ще се опита да атакува титлите в републиканския и балканския шампионат. Амбициите на най-новия благоевградски клуб проличаха още през миналата седмица в Поморие. 

В първото си състезание в Поморие Мартин Тодоров с новата Ямаха грабна победата в клас МХ и то в конкуренцията на най-много състезатели - общо 39.

В края на тази седмица на дневен ред е и първата международна изява за AirMax Racing - първият кръг от балканският шампионат в Яница, Гърция, затова състезание в съседната ни държава благоевградският клуб потегля с най-доброто - 8 състезатели в различните класове, сред които и двама от шампионите на 2015-та година - Мартин Тодоров (клас МХ) и Жулиян Георгиев (клас МХ85).

Освен тях в състава за Гърция са и Виктор Нейчев, Стефан Нейчев, Димитър Димитров, Петър Петров и председателя на клуба Красимир Божурски.

През 2015 година Мартин Тодоров изтървя подиума в балканския шампионат заради пропуснати състезания, но тази година е твърдо решен да завърши сезона с двете титли.

"През тази година състезателите от нашия клуб няма да пропуснат състезание. Имаме много амбиции и ще видите още в Яница, че те са с покритие", заяви в навечерието на заминаването за южната ни съседка Красимир Божурски.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS