Най-добрият български мотоциклетен състезател Мартин Чой приключи 2024 година с две шампионски титли и рекордно постижение за най-бърза обиколка (1:17.5.мин) от български пилот на пистата в Серес, Гърция.

Чой триумфира с първите места в генералното подреждане на BMU European championship и Репубиканския ни шампионат. Това са цели 33 титли от началото на кариерата на Чой в двата шампионата. 18 пъти Мартин е бил на номер 1  в България и 15 златни медала от Балкански първенства през годините на писта. Първите места за 2024 бяха подпечатани още в съботния ден на Серес, след като в клас Superbike1000 беше недостижим за конкурентите си и благодарение на точковия актив финишира като шампион кръг преди края. Многото публика аплодира Чой за невероятното му представяне през целия сезон и завършека на гръцката писта.

„Изпълних целите си за годината. Две титли и в двата шампионата. Много щастлив от  последното състезание в Серес. Всяка година конкуренцията е сериозна, но благодарение на моите спонсори и професионален екип правя тези резултати. Тези 33 титли са плод на адски много труд, лишения и работа през годините. Сега ми предстои кратка почивка и започвам подготовка за следващия сезон, който също се очертава наситен от състезания“, каза Мартин Чой.