Сезонът в Европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „24 часа на България“ –  единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено на 8 юни в 12:30 ч., като за всички почитатели входът е свободен.

„По традиция „24 часа на България” е най-голямото моторспорт събитие у нас за годината, но това е и едно от най-значимите картинг състезания по издръжливост в цяла Европа. Очакваме над 250 пилоти да стартират в събота, което е огромно предизвикателство от гледна точка на организацията. Екипът ни обаче вече има солиден опит и съм убеден, че ще се справи на ниво без значение от предизвикателствата, които ни очакват.”, коментира Николай Върбицалиев от Karting Events Bulgaria.

24 часа на България

В стартовия списък на състезанието по издръжливост са шампионите от PF Racing, които миналата година спечелиха състезанието след оспорван двубой с швейцарците от Eiriz Pro. Освен тях ще видим още многократните победители в състезанието - MRK PRO.

„Отборът на звездите“, който отново ще премери сили с професионалните картинг състезатели, ще бъде воден от актьора Наум Шопов. Негови съотборници ще бъдат четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, риалити звездата Виктор Стоянов, треньор №1 на България за 2023 година Ивайло Борисов, бившият футболен национал Иван Бандаловски, Александър Язов-Матрицата - двукратен европейски шампион по дрифт и рали пилотът – влогър Данаил Русев.

„24 часа на България“ отново ще има и благотворителен характер. Организаторите на надпреварата ще отделят средства, събрани от входните такси, както и ще предоставят лични дарения на „Детското отделение“ към МБАЛ Кюстендил.

24 часа на България

Състезанието ще се излъчва на живо в ефира на Българската национална телевизия, която отново ще отрази най-интересните моменти от надпреварата. Инициаторите обещават несравнимо шоу с много адреналин и емоции, като финалът ще бъде на 9 юни /неделя/ – точно 24 часа след старта. Повече подробности може да откриете  официалната страница на Karting Events Bulgaria във Facebook.