Много добро представяне направи отборът на MAKO Racing (Ямаха) по време на 2-ия кръг от Световния ендуранс шампионат на пистата „Спа“ в Белгия. Тимът завърши на девето място в крайното класиране на EWC след направени 192 обиколки в рамките на осем часовото състезание.

Българският пилот Мартин Чой и съотборниците му Кристофър Бергман (Швеция) и Такеши Ишизука (Япония) завършиха надпреварата без технически проблеми и заслужено се поздравиха с влизане в Топ 10 на генералното подреждане след кръга на „Спа“. Мартин Чой се завърна днес в София и коментира представянето на MAKO Racing в приключилото състезание в Белгия.

„Изпълнихме целите си и влязохме сред първите 10 отбора в класирането. Беше тежко състезание, но радващото е , че нямахме нито едно падане или влизане в бокса заради технически проблеми. Чисто минаха тези 8 часа на „Спа“. Аз се качих на третия час и направих общо 3 стинта, които са по около 50 минути каране. Чувствах се добре физически. Отборът ни е много професионален и искам да им благодаря за цялостната работа в Белгия. Следващото ни състезание ще бъде през месец септември на БолДор във Франция. Сега на мен ми предстои поредното „ ЕКО Мото училище“ на 26 юни пистата в Серес, а в края на месеца имаме старт от календара в Долна Митрополия, Плевен (б.а 29-30 юни)“, сподели Мартин Чой.