Две победи от два старта записа най-добрия български пистов мотоциклетен състезател Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 рейсинг тим) по време на 3 и 4 кръг от BMU European championship 2024 в Серес. Българският пилот доминираше в клас SuperBike 1000 сс. и заслужено се качи два пъти на първото място за награждаване. В съботния ден при температура на въздуха от 32 градуса, а на асфалта от 48 градуса Мартин Чой потегли от лидерската позиция на решетката, благодарение на най-бързата обиколка в квалификацията – 1.18.1 минути.

Още от началото до края на 16-те обиколки Чой водеше конкуренцията и не допусна да бъде изпреварен до финала. Същата ситуация се повтори и в неделния ден, когато Мартин натисна здраво от старта и завърши с аванс от 6.4 секунди пред гръцката надежда Димитриос Каракостас ( Хонда) .

Горещото и задушно време през уикенда не позволи на състезателите да запишат рекордни времена на пистата, но Мартин Чой се движеше много сигурно и стабилно в рамките на 1:18 във всяка обиколка. „ Дойдох на Серес за две победи и се радвам, че спечелих. Беше невероятна жега и съм щастлив от карането си. Моторът беше перфектен. Благодаря на моя екип за всичко, което направиха в събота и неделя, а също така и на публиката за подкрепата. Веднага тръгвам към софийското летище, защото заминавам за Белгия. В събота ще бъде Световното ендуранс първенство на пистата СПА и отново съм част от тима на „ МACO racing team“.

Предстои ни 8 часото изпитание и се надявам всичко да бъде наред. В перфектна форма съм и готов за него“ каза Мартин Чой.