Отборът на Заубер във Формула 1 отказа да опровергае слуховете, че Кими Райконен може да се завърне при тях от следващия сезон. Има голяма вероятност настоящият състезател на Ферари да премине при швейцарците, а в замяна към Маранело да потегли изгряващия талант Шарл Льоклер.

20-годишният монегаск направи няколко впечатляващи резултата до този момент, макар да е зад волана на крайно неконкурентен болид като този на Заубер. Като се има предвид, че това е дебютният сезон за Льоклер във Формула 1, неговите 13 точки след 10 кръга са повече от приличен актив.

Швейцарското издание „Блик” първо разпространи новината за евентуалната размяна, която би върнала Райконен в отбора, който даде начало на кариерата му във Ф1 през 2001 година.

„Дали Заубер би могъл да се справи с напрежението да има световен шампион в редиците си? Не ме интересува, искам просто да разполагам с най-добрите възможни пилоти в колите. Това е най-важното за отбора, без да се правят никакви жертви по отношение на представянето”, заяви шефът на отбора Фредерик Васьор.

„Много по-добре е да имаме световен шампион отколкото някой, който не е спечелил нищичко. В момента мисля само и единствено за представянето ни. Най-важното за мен е да имам възможно най-добрата двойка пилоти за следващия сезон и за бъдещето като цяло. Това е единственото, за което мисля”, допълни Васьор.