Вече бившият пилот на Ферари във Формула 1 Кими Райконен реши да даде съвет на своя наследник в „скудерията” Шарл Льоклер. Ледения посъветва далеч по-младия монегаск да избягва „данданията”, която неизменно съпътства „черните кончета”, ако иска да успее с тях.

39-годишният финландец напусна Ферари след края на миналия сезон, като през следващите 2 кампании ще се състезава за друг бивш свой тим – Заубер, който си смени името на Алфа Ромео. Шефовете на „скудерията” бяха тези, които решиха да не подновяват договора на последния състезател, ставал световен шампион с техния тим, а това отвори вратите пред 21-годишния Льоклер.

„Шарл познава отбора, защото от доста време е в редиците на Ферари (има предвид младежките програми – б.р.). Така че не бих считал, че отива на ново място”, заяви Райконен.

„Знаете – това е едно специално място. На моменти има голяма дандания, но така е било винаги. За него би било много по-лесно, ако избягва целия шум и просто си върши работата, за която е нает.”

„Ако това не те смущава, всичко е наред. Просто не бива да се меси и да изпълнява онова, което му заръчват. Обикновено всеки е свикнал да върши нещата по определен начин, но във Ферари понякога е различно. Мисля, че защото той познава хората, работил е с тях, не би трябвало да му е проблем и всичко ще премине гладко”, добави Райконен.