Пилотът на Заубер във Формула 1 Маркус Ериксон вярва, че промоцията на сегашния си съотборник във Ферари за следващия сезон е доста голям комплимент за самия него предвид последните му представяния срещу монегаска.

Докато 20-годишият Льоклер показа светкавично израстване по отношение на отбора, то 28-годишният Ериксон ще трябва да използва оставащите 6 старта, за да се пребори за оставане във Ф1. Кими Райконен вече е сигурен за място в Заубер от 2019-а, но позицията на неговия съотборник се счита за вакантна.

Сделката между финландеца и швейцарския тим е напълно независима, което дава право на Ферари да упражни опция, която ще задължи Заубер (във връзка с двигателите, които „скудерията” доставя на отбора – б.р.) да даде другото пилотско място на Антонио Джовинаци (понастоящем тест пилот за „черните кончета”).

„От Заубер не са ми поставяли никакви цели или срокове за тях, но знам, че трябва да се представям на ниво в момента”, коментира Ериксон. „Считам, че през последните 5 или 6 уикенда успях да вдигна нивото си.”

„Отбелязах повече точки от Шарл (в последните 5 старта преди Сингапур – б.р.), а пък той подписа договор с Ферари за няколко години, така че това казва доста за мен самия.”

„Ако успея да правя това или дори да се представям по-добре, това ще е пътят. Дали ще е достатъчно за договор или не, вече не зависи от мен. Трябва да продължа да натискам и да се опитвам да ги впечатля”, допълни Ериксон.