Шефът на Мерцедес Тото Волф се изказа много остро за болшинството пилоти във Формула 1, които не мисля за нищо друго, освен как да подхранят собственото си его.

В своята тирада австриецът категорично изключи един човек – вече бившия пилот на Ферари Кими Райконен, който от 2019-а се завръща в доста по-скромния откъм възможности тим на Заубер. 39-годишният финландец стана жертва на своята възраст, тъй като от „скудерията” предпочетоха млад и перспективен състезател като Шарл Льоклер да бъде новият партньор на Себастиан Фетел.

„Мисля, че за контекста на Формула 1 това, че Кими Райконен вече не е зад волана на болид, който би могъл да печели, променя много нещата”, коментира Волф. „Той е забележителен характер. Той е един от много малкото хора в наши дни - когато социалните медии и егото излизат извън контрол – който остава верен на себе си.”

„Той има своите ценности и ги следва неотклонно. Той е автентичен. Феновете това обичат. Фактът, че Кими вече не е във Ферари е удар за всички нас.”

„За щастие той поне не е напуснал напълно спорта. Сега е със Заубер и е жалко – предвид раздялата с Фернандо Алонсо – че загубихме две невероятни личности по един или друг начин.”

„Комбинацията Райконен – Ферари беше атрактивна. Кими каза, че пристига, за да се наслади на изживяването в Заубер, но те се оказаха просто най-добрите сред останалите (има предвид извън трите водещи сили Мерцедес, Ферари и Ред Бул – б.р.). Ако не друго, той ще се намира на 40 минути от своя дом”, допълни Волф.