Австралийският ас на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо грееше от щастие след изненадващия си триумф във вълнуващото Гран При на Китай. Пилотът на „биковете” заяви, че 6-ата му победа в кариерата за пореден път е доказала, че той не триумфира в скучни състезания.

Дани Рикиардо триумфира в Китай в луда надпревара

Екшънът в Шанхай беше на ниво, като Ферарита потеглиха ударно и до финалния етап от надпреварата изглеждаха орисани да спечелят. Излизането на кола за сигурност и обърканата стратегия на „скудерията” завързаха събитията, а болидите на Ред Бул смениха гумите си в точния момент и буквално летяха в последните обиколки.

Рикиардо категорично заяви, че не би могъл да повярва, ако някой му бе казал веднага след предсезонните тестове, че той и Ред Бул ще спечелят състезание преди четирикратните световни шампиони при конструкторите – Мерцедес.

Дори препасан с рекорд, Хамилтън обяви уикенда за бедствие

„Само преди седмица бях с наведена глава само след две обиколки в неделя. Спортът ме дразнеше, бях ядосан на всички променливи в нашия спорт”, заяви Рикиардо, визирайки отпадането в Гран При на Бахрейн.

Смях в залата: Водещ пи от обувката си в чест на Рикиардо!

„Понякога се питам защо съм избрал точно този спорт, защото има толкова много неща, които са извън твоя контрол. В много случаи тъкмо те те повалят. Когато обаче изживееш ден като днешния, той се равнява на 50 от лошите такива!”

„Възможността чукаше на вратата. В събота не мислехме, че ще сме в състояние изобщо да участваме в квалификацията, а 24 часа по-късно сме тук… Направо е лудост. Ако вчера се бяхме забавили с 2 минути, щяхме да стартираме днешното състезание от дъното. Супер благодарен съм на механиците и инженерите, които ми помогнаха да стигна до този успех.”

„Изглежда просто не мога да печеля скучни състезания. Всичките ми победи са много забавни”, заключи Рикиардо.