Пистата в Китай е напълно преасфалтирана. Организаторите на събитието приключиха работата по отстраняване на всички неравности по трасето преди завръщането на Формула 1 другата седмица. Разбира се, има известни притеснения относно сцеплението на новата настилка и какво ще бъде представянето на настоящата генерация автомобили.

Надпреварата се завръща в Китай след дългогодишно отсъствие. Това ще бъде първото състезание в Шанхай от 2019 г. насам. Включването на Китай в календара тази година е особено интересно, защото за първи път на трасето ще бъдат новото поколение автомобили с граунд ефект. То е по-чувствително към неравностите, които са често срещана характеристика в Шанхай, тъй като пистата е построена върху блато. Следователно движението на земната повърхност е често срещано.

Съзнавайки необходимостта от повишено внимание към неравностите, ръководството на трасето извършен ремонтни дейности в различни части на пистата. Така трябва да се отстранят всички неравности, които биха могли да причинят проблеми на болидите и пилотите.