Отборът от Формула 1- Sauber, ще бъде преименуван като Stake F1 Team Kick Sauber за следващия сезон на Формула 1 през 2024 г. Това се случва след напускането на основния им спонсор - Алфа Ромео.

Швейцарският отбор ще работи под това име през следващите два сезона, преди да се преименува на Ауди през 2026 г., когато стане заводски екип на германския производител.

Stake се присъедини към Sauber като съвместен партньор за 2023 г. През миналата година подвижните задни крила на болидите също бяха брандирани с логото на тази компания.

От Sauber също обявиха, че стрийминг платформата Kick е придобила правата за именуване на шасито на колата от следващата година, която ще бъде известна като KICK Sauber C44.
Партньорството на Alfa Romeo със Sauber започна през 2017 г.

„Sauber винаги е бил свързан с иновациите, разчупвайки шаблона.“, каза представителят на екипа - Алесандро Алуни Брави.

„Партньорството с Kick.com е най-новата и смела проява на философията, която ни движи. Kick.com предефинира начина, по който се извършва стрийминг на живо и те ще възприемат същия подход в света на Формула 1.

С Kick.com нашата цел е да направим следващата стъпка в намирането на нови и иновативни начини да се доближим до нашите фенове.“

Sauber завърши на девето място в шампионата при конструкторите през 2023 г., три места по-надолу спрямо края на предишната кампания.

Валтери Ботас и Джоу Гуаню ще продължат да са титулрните пилоти за предстоящата кампания, като договорите на двамата изтичат в края на сезона.