Пилотът на Ферари Себастиан Фетел заяви, че е доволен от постигната първа победа на своя тим през сезон 2019 на Формула 1. Германецът обаче показа, че щеше да бъде далеч по-доволен, ако разполагаше с темпото да я постигне той самият.

В хода на състезанието стана ясно, че неговият партньор Шарл Льоклер има много по-големи шансове за крайния успех и именно по тази причина Фетел се съобрази със заповедите от бокса да го пропусне пред себе си в 27-ия от общо 44-те тура. Именно неголемия брой обиколки, в които германецът успяваше да държи зад себе си Люис Хамилтън и Валтери Ботас (Мерцедес) се оказаха ключови.

„За отбора съм щастлив, за мен – не. Не разполагах с темпото да остана начело. Обикновено работата с гумите не е проблем. Състезанието беше тежко”, коментира Фетел.

„Още от началото беше ясно, че аз няма как да бъда в битката, така че трябваше да работя в името на тима. Имах много трудности в завоите, а това позволи на Хамилтън да се приближи. Просто не можех да го удържам дълго време. Опитах се да направя така, че той да загуби време и да създам аванс на Шарл. В края на краищата той сам се пребори за победата си”, допълни Фетел.