Двукратният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, който тази година се връща в надпреварата, многократно е изтъквал, че ако не беше пилот, щеше да се посвети на колоезденето.
 
Испанецът от Овиедо е толкова запален по велосипедния спорт, че колелото е задължителна част от тежката физическа подготовка за сезона. 
 
Във всички отбори и категории, в които е бил, има гарантирана клауза, че може да вземе колело, с което да тренира или да покара. Голям фен е на дългите преходи по пътя, затова и често може да бъде срещнат там, независимо дали е в Астурия (автономна област в Испания), Швейцария или в Италия. 
 
Напоследък „спътникът“ на Алонсо е от астурийски произход – един от спонсорите на двукратния световен шампион във Формула 1 е MMR Bikes - производител на велосипеди със седалище в Авилес. 
Макар и не много известни, те имат повече от приемливи продукти от висок клас, които радват любителите на велосипеди като Алонсо.
 
Моделът, който кара Алонсо, е MMR Adrenaline SL и струва  6299 евро. Изработен от карбонови нишки и алуминий. С него Фернандо Алонсо е способен да навърти над 200 км на ден, както след приключването на първия лагер за сезона до манастира Ковадонга.