Фернандо Алонсо предизвика вълнение в падока на Формула 1 още когато бе потвърдено официално, че ще се върне в Гран при през 2021 година. След това доведе до смут, когато бе допуснат до теста след Гран при на Абу Даби. Той самият не се впечатлява особено, но има сериозен поглед върху спорта и сподели някои от вижданията си в интервю за "Кориере дела Сера".

„Психологическите тестове показват, че съм в същата форма като през 2010 година. Смятам, че съм по-зрял от всякога. Анализирах карането си, за да коригирам каквито дефекти открия, скоростта ми е непокътната. Опитът ми на Льо Ман и Инди ми даде много полезна информация", заяви Алонсо.

„От какво ме е страх? От календар с 23 старта. Това означава, че ще имаме двайсетина свободни дни през цялата година“, добави още той.

"Мерцедес отново ще спечели през 2021 г. Истинското предизвикателство е 2022-ра. Формула 1 обаче не изглежда променена. Същите хора, същите правила. Тези, които бяха силни преди две години, пак са си такива. Аз съм малко по-различен. Търсех нови предизвикателства. Имах време за това и смятам, че постигнах прогрес и физически, и психически. Сега съм по-спокоен и умерен по отношение на това, което изисквам от себе си", каза испанецът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.