Валтери Ботас направи анализ на тестовете в Бахрейн. Пилотът на Заубер беше доволен от поведението на новия автомобил. Ботас обаче призна, че все още не знае къде точно се намира неговия отбор спрямо всички останали.

Ботас взе участие в предсезонните тестове на пистата Сахир. Финландецът продължава да е част от отбора на Заубер, който отново беше ребрандиран в началото на годината. Ботас направи общо 28 тура в сесията и даде 18-то време. След това той отстъпи автомобила на своя съотборник Гуаню Жу. За съжаление, пробегът му беше възпрепятстван от спирането на сесията заради проблемите с трасето.

„Червеният флаг ни коства доста време за работа. Завършването на сесията с някои предпазни проверки доведе до няколко пропуснати тестови позиции и обиколки. Все пак успяхме да се справим с планираните приоритети“, сподели Ботас.

Все още е трудно да се оцени какво е истинското ни представяне. Все пак сме уверени в данните, които събрахме. Сега всичко е въпрос на анализ, учене и подобряване преди състезателния уикенд в Бахрейн“, добави пилотът на Заубер.