Директорът на трасето "Зандвоорт" Ян Ламерс предполага, че състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Нидерландия, което е планирано за 3 май, няма да бъде проведено, въпреки че от най-престижната автомобилна надпревара обявиха, че на този етап само отлагат старта.

"Вече сме приели факта, че това е една от възможностите. Има страни, в които вирусът все още не бушува. Къде сме ние, стигнали ли сме вече пика на епидемията?", попита Ламерс в интервю за motorsport.com само ден след отлагането на състезанието.

Нормално е да ни е тъжно за феновете, но в крайна сметка те живеят в същия този свят, в който е обявена пандемия. Вирусът ни контролира и нищо не е под наш контрол. Вирусът е този, който диктува ежедневието ни. В момента обаче не можем да изкарваме нашето Гран при като голяма жертва, защото всеки ден фалират бизнеси, а хората разчитат на ежедневните си доходи, които при някои са нулеви. Толкова много тъжни неща се случват по целия свят, че е тотален абсурд да провеждаме състезание на 3-и май. Дори и да можехме да го направим, пак бихме се запитали дали е редно.

Ще бъдем адски щастливи, ако до юли можем да кажем, че планетата е свободна от вируса, но колко реалистично е това? В момента възможностите са твърде много и ние трябва да бъдем готови за всяка. Дори и състезанието да бъде насрочено за август от сега, огледайте се и ми кажете колко реалистично звучи?", каза още той.