Последното нововъведение на Ферари по двигателите на болидите си във Формула ще скъси изоставането на тима спрямо Мерцедес по отношение на мощността до само 15 конски сили. С тази новина излиза германското издание „Шпорт Билд“.

Медията предрича, че в Канада „черните кончета“ ще се покажат далеч по-конкурентни на миналогодишните шампиони при конструкторите и преднината на Люис Хамилтън и Нико Розберг няма да бъде толкова осезаема. Ъпгрейдът на Ферари ще увеличи мощността на техния двигател с още 20-30 конски сили до 815 общо. За основния блок на Мерцедес се вярва, че е около 830 конски сили.

Допълнителната мощност ще е добре дошла за Ферари в Канада, но Себастиан Фетел ще трябва да внимава, тъй като вече кара с втория си от четирите разрешени двигателя. За сравнение Розберг и Хамилтън дотук не бяха правили смяна, а тя ще стане преди старта на трасето „Жил Вилньов“.

Вторите двигатели на Мерцедес дотук имат само подобрения на надеждността, като Мерцедес още не е изразходвал квотата си за ъпгрейди, касаещи представянето.