Ръководството на "Ферари" преговаря с управителите на Формула 1 относно възможността пистата "Муджело" да приеме старт от календара през тази година. Това разкри президентът на "черните кончета" Матиа Биното.

Заради пандемията от коронавирус целият календар на надпреварата претърпя промени, като за момента е потвърдено провеждането само на осем старта. Следващият след тях, който ще бъде девети по програма, ще бъде под номер 1000 за "Ферари" във Формула 1, а Биното се надява това да стане на клубната писта "Муджело".

"Мога да потвърдя, че разговаряме с Формула 1. Нашата надежда е, че ще докараме Ф1 на "Муджело", защото това е чудесна писта за всеки един пилот. Тя е много изискваща и е страхотна", каза Биното.

До момента "Муджело" никога не е приемала старт от Формула 1, а според медиите, следящи най-престижния автомобилен шампионат, "Портимао" в Португалия също може да приеме хилядния старт на "Ферари".

"Смятам, че на "Муджело" би могло да се получи много вълнуващо състезание. А фактът, че това може да бъде хилядният ни старт, при това в Италия, на нашата писта, прави тази възможност наистина чудесно", каза още шефът на "черните кончета".
Новият сезон във Формула 1 започва този уикенд с Гран при на Австрия, а надеждите на всички в тура са до края на годината да има състезания и пред публика.

"Ферари" е най-старият и най-успешен отбор във Формула 1. Това е единственият клуб, който съществува и до днес от първия сезон на надпреварата през 1950 година. Хилядното състезание във Формула 1 пък се проведе през април миналата година в Китай.