17-годишната автомобилна състезателка София Фльорш катастрофира със скорост от над 250 км/ч и трябваше да претърпи 11-часова операция, но нищо от това не може да я спре да практикува любимия си спорт.

Само 2 дни след ужасяващата катастрофа на пистата в Макао по време на състезание от Формула 3, Фльорш използва своя профил във Facebook, за да обяви, че ще се завърне в болида.

"Ще се завърна", написа германката, която допълни, че 11-часовата операция на гръбначния стълб е подобрила състоянието ѝ и сега се надява "оттук насетне да става все по-добре".

Фльорш прелетя над болид на колега и се заби с брутална скорост във подиум край пистата като по чудо се размина само с наранявания. 

Тя благодари и за многобройните послания за подкрепа. "Това ме мотивира и ми дава сили."

При инцидента пострадаха още четирима души, включително и японският пилот Шо Цубой, чийто болид бе пред този на Фльорш. Тя мисли за всички, "които бяха замесени в катастрофата. Надявам се всички да бъдат здрави".

След операцията Фльорш ще остане в болницата за период от една до две седмици. "Трябва да остана още няколко дни в Макао преди да мога да бъда транспортирана."