Хирургическата интервенция при състезателката от Формула 3 София Фльорш е преминала изключително добре и няма никакви опасения, че германката може да остане парализирана. Новината разпространи собственика на нейния тим – Фриц ван Амерсфоорт.

17-годишната Фльорш катастрофира по брутален начин в Гран При на Макао, а нейният катапултирал се от друг болид автомобил едва не прескочи предпазните ограждения. Ударът доведе до фрактура в гръбнака на германката, която сега се възстановява от успешната операция.

Лекарите използваха кост от нейното бедро, за да възстановят един от прешлените ѝ. Цялата интервенция продължи почти 10 часа.

„Всичко работи както трябва и всичко е наред”, обясни собственикът на Ван Амерсфоорт Рейсинг. „Парализата беше основното ни страх. Точно по тази причина операцията трябваше да се извърши възможно най-бързо, понеже имаше опасност гръбначният ѝ стълб да се окаже увреден.”

„Много сме щастливи, че тя се възстановява и че всичко мина много добре. Няма никакви опасения от парализа или нещо подобно”, добави Фриц ван Амерсфоорт.