Бащата на пилота от Формула 3 София Фльорш – Александър сподели, че ще позволи на дъщеря си отново да участва в състезания. 17-годишната германка оцеля като по чудо в зловеща катастрофа по време на състезанието за Гран при на Макао.

Фльорш не успя да вземе завой и прелетя над куп от болиди преди да се забие в стена покрай пистата.

Тя претърпя 11-часова операция на гръбначния стълб, като лекарите едва предотвратиха парализирането ѝ.

„Тези 30 или 40 минути след катастрофата бяха най-тежките минути в живота ми. Беше много трудно да я намеря. Не знаех изобщо какво се случва. Всичко ти минава през главата в такива моменти“, коментира бащата на състезателката.

„ФИА и всички лекари свършиха отлична работа и тук е моментът да им благодаря за всичко. Операцията премина добре. Тя вече е в съзнание и нещата след операцията минават гладко. Докторите казаха, че ако всичко се развива по план тя ще остане в болницата в Макао за шест или седем дни, преди да се върне в Германия. Аз съм на нейна страна. Нещата стават все по-добре с всеки изминал ден, но все още чувства болка. Не сме говорили все още дали ще продължи да се състезава или не – твърде е рано да говорим за това, но от моя гледна точка не бих направил нищо, за да я спра“, каза още той.

Още по темата:

Успешна операция за София Фльорш

Ужасяваща катастрофа във Формула 3

Положителни новини за София Фльорш