Медиите в Русия благодариха на Словакия, която направи 2:2 с Хърватия и помогна на "Сборная" да излезе на първо място в квалификационната си група за Мондиал 2022 в Катар.

„Сега, момчетата на Карпин се нуждаят от точка срещу Хърватия, за да си осигурят виза финалите. „Благодарим, Словакия! Благодарим, славянски братя“, написаха колегите в Русия.

Иначе футболистите от националния отбор си спретнаха купон в съблекалнята след мача. Те пяха песни, а дори селекционерът Валери Карпин се включи в парчето „Валера, Валера“.

„Справихме се. Беше много трудно и го очаквах. Да победиш Словения не е лесна задача. Те са много качествен отбор и трябваше да работим здраво“, заяви Карпин след мача.

„Преди мача казах на нашите играчи, че словенците не бяха допускали гол от корнер от 2 години. И за радост го направиха сега“, каза още той.

„Второто попадение беше доста необичайно и добре, че се получи такова“, каза още Карпин.

В момента Русия е лидер в класирането с 19 точки, две повече от Хърватия. В следващия кръг руснаците приемат Кипър на 11 ноември, а хърватите гостуват на Малта. В последния кръг на 14 ноември Хърватия ще приеме Русия, а това най-вероятно ще е директен мач за първото място.