Световното първенство в Катар 2022 ни предоставя възможността да видим някои от най-добрите футболисти в света. В рубриката ни „Под лупа в Катар 2022“ се опитваме да ви запознаем с най-добрите и потенциални млади играчи на Мондиала, които ще имат възможността да блеснат с изявите си.

Националът на Нидерландия Коди Гакпо определено е един от най-перспективните състезатели в турнира, като той може да играе и в трите зони на атаката – отляво, отдясно и в центъра на нападението.

Гакпо се състезава с ПСВ Айндховен, като е желан от много отбори, включително Манчестър Юнайтед, а играчът е оценяван на 45 милиона евро според Transfermarkt. Нападателят е в изключителна форма, като е създал 15 големи шанса в 19-те си мача в Ередивизи и Лига Европа.

Коди Гакпо статистика

източник: Sofascore

Записвайки средно по 79 минути на мач, Гакпо има 12 гола и 14 асистенции в нидерландското първенството и Лига Европа. Ключовите му подавания на мач са средно 3,63, а тези две статистики показват, че играчът може да участва, както в реализирането на попадения, така и в изграджането на атаката.

Очаква се Гакпо да бъде титуляр за отбора на Нидерландия, който стартира днес участието си на Мондала в мач срещу Сенегал. Началният час на срещата е 18:00 часа и може да го наблюдавате на живо по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K.