Целта пред аржентинския национален отбор по футбол е спечелването на двата оставащи мача в групата на Мондиал 2022, заяви селекционерът на "гаучосите" Лионел Скалони. По-рано днес двукратните световни шампиони започнаха кампанията си в Катар с малко очаквано поражение 1:2 от Саудитска Арабия.
"Трудно е да приема това, което се случи в рамките на само 4-5 минути през второто полувреме, когато ни отбелязаха два гола. Преди почивката контролирахме играта. Ситуациите, при които ни отсъдиха засади, в други случаи щяха да бъдат признати за голове. Допуснахме две попадения след това и резултатът стана 1:2. Уважаваме много днешния противник, както и всички останали. Това е много добър отбор, с физически силни и технични играчи.
 
Остава ни да гледаме напред към двата ни оставащи двубоя в груповата фаза и да забравим днешния мач. Най-важното е реалността. Трябва да се вдигнем и да победим  другите два съперника. Ситуацията е изключително болезнена. Младите, които се включиха в игра, се представиха добре", заяви Скалони пред медиите.