Хасан Ал Хайдос има честта да бъде капитан на националния отбор на Катар по футбол на първото историческо Световно първенство, което ще се проведе в Близкия Изток. 31-годишният нападател, който е висок само 170 см, е истинска икона на футбола в Катар - за националния отбор на страната има 169 мача и 36 гола. На клубно ниво целият му живот е преминал в най-богатия катарски клуб Ал Сад, за който е изиграл 294 мача и е вкарал 92 гола. Той има една титла в азиатската Шампионска лига с този отбор, а също така може да се похвали и 3-о място на Световното клубно първенство.
 
"Искаме да покажем резултата от цялата тази дълга и изтощителна работа, която сме свършили. Наясно сме какво ни чака и срещу кого излизаме на терена", заяви Ал Хайдос на официалната пресконфенция преди утрешния мач с Еквадор.
 
Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg
 
Той коментира и слуховете в интернет, че футболисти на Еквадор са получили или ще получат предложение да загубят мача на откриването.
 
"Както каза и нашият треньор, има много дезинформации. Това нещо не знам как изобщо да го коментирам, дали е сериозно изобщо? Само ще кажа, че интернет е необятен, но се оказва и много опасно място, от моя гледа точка.
 
От много години се подготвяме, тренираме. Заедно сме силни, никой не може да ни дестабилизира с критики или изказвания", обясни футболистът и вдигна многозначително вежди.
 
Катар е в група А заедно с Еквадор, Сенегал и Нидерландия.