Стражът на Ливърпул Симон Миньоле ще прекрати своят шестгодишен период край Мърсисайд, за да подсили родния си Клуб Брюж. Сделката се очаква официално да бъде оповестена в понеделник, като белгийският гранд ще заплати седем милиона евро на европейския клубен шампион.

31-годишният белгийски национал бе на скамейката за Ливърпул по време на дуела с Манчестър Сити за „Къмюнити шийлд” в неделя. Само шест часа по-късно обаче 15-кратният шампион на Белгия анонсира официално закупуването на "един от най-добрите вратари във Висшата лига” за следващите пет години.

Миньоле бе близо до това да напусне „Анфийлд” през миналото лято под наем в Наполи, но сделката се осуети, след като Лорис Кариус бе отпратен в Бешикташ за две години под наем. Трансферната сума в касата на английския тим може да набъбне до девет милиона евро с бонусите.

По този начин Юрген Клоп ще трябва да търси варианти за привличането на резервен страж, след като от основния състав остава само Алисон Бекер. Понастоящем резервите при „червените” са Кайомин Келъхър и Витеслав Ярош, като и двамата са със статут на юноши.

Германският мениджър на Ливърпул не желаеше да се разделя с Миньоле, който показа изключителен професионализъм с фланелката на отбора през сезон 2018/19. Все пак Клоп е наясно, че Миньоле не изгаря от желание да е втора пълна кампания резерва на Алисон Бекер и заради това се стига до тази раздяла.

Симон Миньоле акостира на „Анфийлд” с летен трансфер през 2013-а от Съндърланд за 10,6 милиона евро. През този период той игра 204 пъти за отбора от „Анфийлд”, а отделно има 21 мача за Белгия. Преди това той играеше за белгийския Сейнт Трюиден пет години поред.