Голямата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е редуцирал избора си за нов отбор до 6 клуба, когато дойде моментът да си тръгне от „Сигнал Идуна Парк“, твърди германското издание „Sport Bild“.

Според информацията норвежецът твърдо е отхвърлил възможността да се присъедини към лондонския Челси, тъй като иска да продължи кариерата си в истински топ отбор, а 20-годишният нападател не счита „сините“ в тази категория. Същото се отнася и за световния клубен шампион Байерн Мюнхен.

Наскоро неговият агент – Мино Райола, заяви, че само 10 клуба могат да си позволят Халанд в момента. Изглежда обаче, че нападателят е готов да избира следващата си дестинация в 6 отбора.

Три английски клуба са в списъка на Халанд. Смята се, че това са Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, а листата допълват двата испански гранда Реал Мадрид и Барселона, както и италианският шампион Ювентус.

Според „Bild“ оценяваният на 110 милиона евро от портала Transfermarkt.com играч вече търси трансфер в топ клуб, след като през януари 2020 година премина от РБ Залцбург в Борусия Дортмунд. В този период той реализира впечатляващите 43 гола в 45 мача във всички турнири за „жълто-черните“.

През настоящия сезон норвежкият национал има 27 гола и 8 асистенции в 27 срещи.