Футболистът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара коментира каква е причината да напусне Барселона. Както е известно, полузащитникът се присъедини към каталунскяи гранд през сезон 2013/14, като обясни, че е прибегнал до този ход, воден от желанието си да играе футбол и да изпитва щастие от това.

„Трябваше да направя стъпка напред, за да мога да съм щастлив от това, че играя футбол. Винаги ще съм благодарен на Барселона за всичко, на което ме научиха. Но идва един момент, в който искаш да си тръгнеш, за да не опропастиш всичко, което си придобил като знания и умения“, коментира Алкантара пред Cadena Ser.

Докато бе футболист на Барселона халфът спечели 4 пъти Ла Лига, един път Купата на Краля и два пъти Суперкупата на Испания. В международен план триумфира по веднъж в Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

С Байерн Алкантара празнува два пъти в Бундеслигата, един път триумфира с Купата на страна, взе Суперкупата на Европа, а също така и Световното клубно първенство.