Появи се нов кандидат, който да приеме финала на Шампионската лига. Много вероятно е Манчестър Сити и Челси да спорят за трофея в Португалия. Причината за това е, че УЕФА и британското правителство не могат да постигнат споразумение. Великобритания искаше да приеме финала на „Уембли“, но от европейската централа искат да се премахне карантината за пристигащи в Обединеното кралство и здравните власти да позволят на 2000 ВИП гости на УЕФА да присъстват на мача.

Първоначално финалът трябваше да се проведе на 29 май на стадион „Ататюрк“ в Истанбул, но ситуацията с COVID-19 в Турция е много сериозна и страната попадна в червения списък на Великобритания, което няма да позволи на фенове да присъстват на двубоя.

Според „Таймс“, най-вероятната дестинация на финалната битка между Манчестър Сити и Челси ще бъде Португалия или по-точно Лисабон. УЕФА се съгласи финалът на Шампионската лига да се премести от Турция във Великобритания, но централата е поставила условието 2000 ВИП гости да бъдат допуснати до събитието и да не бъдат поставяни под карантина.

„УЕФА иска да премести мача в Англия, но британското правителство трябва да положи усилия за това“, съобщава близък източник до централата.

Едно от решенията е да се направят балони, в които да бъдат поставени гостите и да се избегне карантината, но ще има сериозен проблем на Острова, тъй като по този начин ще се нарушат правилата, които спазва останалата част от населението.

От това се възползва Португалия, която е заявила, че може да приеме финала, след като страната е в зеления списък на Великобритания и това ще влезе в сила от 17 май. Очаква се премиерът Борис Джонсън да даде изявление по-късно тази вечер.

Ако играта се премести в Португалия феновете на Манчестър Сити и Челси ще могат да пътуват свободно до Лисабон и няма да бъде нужна изолация, а единствено отрицателен тест за COVID-19.