Най-скъпият футболист в света - Неймар Жуниор, е сигурен, че неговият ПСЖ е готов да вдигне купата в Шампионската лига през този сезон.

В момента бразилецът лекува травма на ходилото, която го вади от сметките до края на март. Така той пропуска и реванша с Манчестър Юнайтед в Париж от 1/8-финалите в най-силния клубен турнир. В първата среща на "Олд Трафорд" момчетата на Томас Тухел взеха комфортен аванс от 2:0 след голове на Преснел Кимпембе и Килиан Мбапе.

"ПСЖ ще бъде шампион в турнира тази година. ПСЖ не съм само аз. Имаме страхотен отбор с големи играчи и гениален треньор. Също така и феновете - те са нашият 12-ти играч, когато играем в Париж. Нямам съмнения, че сега ще бъдем шампиони, а и за това ще играем", заяви Неймар в интервю пред медиите, дадено на събитие на "Red Bull" по случай 27-ия си рожден ден.

"В момента се възстановявам от контузия. Вече започнахме лечението. Ще трае дълго време, но правя малки стъпки към пълно възстановяване всеки ден. Благодаря на Бога, че имам големи професионалисти около себе си. Благодаря на ПСЖ и всички фенове на клуба", добави Неймар.

"Играя футбол откакто се помня, така че е много трудно да бъда далеч от терена. През 2018-а беше същата ситуация, но този опит ме направи по-силен и по-подготвен за това, което предстои", завърши играчът.